sofe,nod32,eset
potřebujete poradit s chovem?

Je kočka nejvhodnějším společníkem pro zaměstnané lidi?

Příspěvekod Kara v 04 led 2009 21:49

Ahojky, měla bych pár dotazů. ;) Chtěla bych si vzít domů kočku, celkem vzato by mi bylo jedno jestli by to byl koucour nebo kočka,ale chodím každý den brzy ráno do práce a k večeru se vracím.Takže můj dotaz jako první zní: Nebude to chundelaté klubíčko nějak strádat nepřítomností svého majitele,když je celý den pryč? O víkendech samozřejmě bývám doma. Jsem začátečník a tak ještě nemám dost zkušeností - myslím s kočkami. Samozřejmě byla jsem chovatelem jiných domácích mazlíčků,ale kočka se mi zdá vzhledem k mému dennímu prac.vytížení jako nejlepší společník nejvhodnější. Je přece jen samostatnější než pes,že? Díky za odpověď.
Kara

Re: Dotaz

Příspěvekod mDATA v 05 led 2009 07:31

Máš pravdu, opravdu k Tvé situaci je kočka nejlepším společníkem (i když rybičky by byly lepší :lol: - ale to není tak dobrý společník). Ve stejné situaci jsme my. Kočka 90% času ze dne prospí, a většinou spí ty naše dopoledne a odpoledně, a žije na věčír, když jsme doma. Kočka se tomu přizpůsobí, takže to pro ní není problém. Je to tvor, který si vystačí sám ze sebou (pes to neumí). I když také potřebuje společníka ale není na něm závislá. Záleží také na rase. My máme britku a ta ke svému životu lidi moc nepotřebuje, takže nám to i trochu vyhovuje, že se s ní potěšíme až večer a popř. o víkendu. Ale sestra má obyčejnou domácí kočka a řekl bych že je to stejné. O svátcích když jsme byli doma, tak chodila spát a odpočívat ve chvílích, kdy většinou jsme v práci, tedy dopoledne a odpoledne a žila až na večír, tak jak je navyklá. Takže bych se toho vůbec nebál a takového společníka vybral. Možná pokud to bude kotě tak bude potřebovat od začátku nějak usměrňovat a né mu nechat celý den volnost a potom se divit, že všude škrábe atd. Ale jinak kočka jako taková je nejvhodnějším společníkem do bytu pro zaměstnané lidi. Zatím se měj a jakékoli další dotazy zodpovím.
Neoficiální fóra bank:
www.mbank.mdata.cz - neoficiální fórum o mBank
www.fio.mdata.cz - neoficiální fórum o finanční skupině FIO
mDATA
Administrátor

Re: Je kočka nejvhodnějším společníkem pro zaměstnané lidi?

Příspěvekod L.Lvik v 05 led 2009 23:45

Ahoj.
Také si myslím, že kočka je pro zaměstané lidi nejlepší společník.
Ale ve dvou se to lépe táhne.
Máme doma kocourka a ten se jako malý pořád dožadoval pozornosti,když
byl doma nějakou dobu sám, moc se mu to nelíbilo.
Teď má kamarádku a je mnohem šťastnější.
Když už má být tedy Vaše kočička pořád sama, raději si pořiďte dvě.
Ono se to nezdá, ale vemte si, že by jste i vy byla pořád sama.
A uvidíte, že budete mít doma veseleji.
L.Lvik

Příspěvekod krab v 12 led 2009 14:56

Kočka je rozhodně dokonalý společník,mám kocoura,křížence perské a něčeho neznámého.Ovšem doporučoval bych před pořízením nové kočičky prostudovat nějakou odbornou literaturu týkající se kočičích plemen a jejich charakteristiky.Některá plemena koček potřebují společnost lidí případně společnost další kočky.V podstatě je to podobné jako u lidí,někdo je samotář a jiný člověk je zase společenský.V případě že si pořídíte kocoura bych přibližně v roce jeho věku doporučoval kastraci.Vyhnete se tím nepříjemnému značkování.Vhodné stáří pro kastraci je ale nutné konzultovat s veterinářem protože u každé kočičí rasy je toto individuální v závislosti na věku kdy je kočka dospělá.Přeji hodně chovatelských úspěchů.
krab

Příspěvekod Hanka123 v 24 led 2009 19:41

Dobrý den. Kočku si pořiďte, bude vám dělat radost. Taky doporučuju - ze zkušenosti - kočky dvě. Abyste co nejméně riskovala, že se budou mezi sebou nesnášet, tak je nejlepší vzít si koťata sourozence. Pokud netrváte na "značkové" kočce, tak v útulcích vám poradí, která koťata se mají ráda a chtějí být spolu.
Hanka123

Příspěvekod poklad v 26 led 2009 00:45

Nikdy jsme kočku neměli. O prázdninách jsme si pořídili kotě polobritky - máma britka, táta neznámý kocour. :lol: :lol: Je to zlaté stvoření. Když se ráno vstává, jde se pomazlit, vyprázdnit misku a zbytek dne o něm není vědět. Kolikrát přemýšlíme, kde je. Večer začne rej - lítá, loví nás a nechá se mazlit. Dělá nám společnost u televize a k životu se opět probírá ráno - co kdyby bylo v misce něco dobrého. Kočičku vřele doporučuji. :D :roll: :D
poklad

Příspěvekod jakustka v 26 bře 2010 22:16

jsem také pracovně vytížená a proto jsem si zvolila jako domácícho mazlíčka britského kocourka. Vystačí si doma sám a když přijdu domů, tak ožije. Je pravda že většinu dne prospí, takže nepotřebuje ani tolik vaši přítomnost. Má záchodek, takže s ním nemusíte chodit ven, tak jako se psem. Jsem celý den v práci, ale víkendy bývám doma. Je pravda, žev noci bych ho samotného nenechala, jako dítě. Je to můj miláček a jsem ráda, že ho mám. Je pro mě všechno.
jakustka

Zpět na Chovatelská poradna